ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

natasha soureti
Δρ. Νατάσα Σουρέτη
Ψυχολόγος Υγείας - Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια - EMDR Practitioner

Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην ψυχολογία της υγείας και στην οργανωσιακή ψυχολογία στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Έχει ειδικευθεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία για αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη στο πρόγραμμα της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικήs Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και στη μέθοδο EMDR σε ενήλικες.

Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής με τίτλο ‘Risk Communication, planning & mechanisms of behaviour change in high CVD risk population’ από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου VU του Άμστερνταμ.

Εργάστηκε στην Αγγλία από το 2001-2004 ως ψυχολόγος υγείας στα Πανεπιστήμια Queen Mary και City. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στη διακοπή καπνίσματος και δούλεψε ως υπεύθυνη κλινικών διακοπής καπνίσματος για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο Λονδίνο (NHS Newham PCT) και ως εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη χρήση συμπεριφορικών τεχνικών σε καπνιστές.

Από το 2004 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο R&D της Unilever UK, σε πρωτόκολλα αλλαγής συμπεριφοράς αναφορικά με την άσκηση, διατροφή και διακοπή καπνίσματος με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπου παρέμεινε μέχρι το 2007.

Από το 2008 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο Νέο Ηράκλειο Αττικής όπου παρέχει ατομική θεραπεία σε άτομα με αγχώδης διαταραχές και πληθώρα άλλων δυσκολιών. Επιπλέον είναι υπεύθυνη του προγράμματος διακοπής καπνίσματος με ποσοστά επιτυχίας που ανέρχονται στο 75%.

Εργάζεται στο Υγειονομικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως ψυχολόγος. Έχει σταθερή συνεργασία από το 2012 με ιδιωτικά κολέγια ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια πρακτικής άσκησης φοιτητών Ψυχολογίας, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Είναι συνεργάτης στο πρόγραμμα Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών του Αιγινητείου Νοσοκομείου ( Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών ).

Είναι σύμβουλος στην εταιρεία Mdina International, όπου παρέχει υπηρεσίες σε πολυεθνικές ως συντονίστρια ομάδων σε προγράμματα ανάπτυξης, διαχείρισης και πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού και σε προγράμματα αλλαγής συμπεριφοράς, ομάδες διακοπής καπνίσματος, διαχείριση άγχους και πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης.